A babanapló tartalommal való megtöltésekor a legnehezebb feladat a képek kiválogatása. Igaz, hogy a Babystory babanaplóban rengeteg hely van a fotók számára, de még így is szelektálni kell a sok-sok fotóból. Miután kiválogattuk a képeket és előhívattuk őket, na akkor jön a legjobb rész: a képek beragasztása a babanaplóba. 🙂 Na de hogyan ragasszuk be a fotókat? Ebben a bejegyzésben megmutatom Nektek a kedvenc fotóragasztási módszereimet.

 

1. Dekortapasz

A napló szerkesztésekor azért döntöttem a minimál stílus mellett, mert így az Anyukák kedvükre dekorálhatják az albumot. Nagyon jó lehetőség a díszítésre a dekortapasz. Választhatunk színeset, virágosat, pöttyöset, feliratosat, csillogósat, széleset vagy vékonyat, teljesen az ízlésünkre van bízva. 🙂 Én a kevesebb több elvet követve választottam ezt a csíkos és pöttyös tapaszt. Így néz ki használatban a pöttyös:

babanapló pöttyös dekortapasz

Előnye: vizuális élményt ad. Viszont itt is érdemes az arany középutat választani, hiszen ha túlzásba visszük a dekorálást, akkor elvonhatjuk a figyelmet a lényegről. Azt pedig nem szeretnénk, ugye? 🙂

Hátránya: én nem ragasztottam le a fotó mind a 4 sarkát, mert két kis tapasszal jobban tetszett. Így viszont a le nem ragasztott sarkok sérülhetnek a napló használata során. Érdemes ilyenkor a dekortapasz nélküli sarkokat kétoldali ragasztóval rögzíteni a papírra.

Ha Te is szeretnél dekortapaszt használni az albumod dekorálásához, akkor itt érdemes körülnézned. 🙂

 

2. Fotósarok

A fotó sarkainak a védelmére találták ki. Választhatunk belőle átlátszót vagy színeset. Ebben az esetben a fotót abszolút nem kell ragasztani, csak a sarkok ragadnak a papírhoz. Én az átlátszó mellet döntöttem. Nézzétek a képen, szinte láthatatlan:

fotósarok és a babanapló kapcsolata

Előnye: védi a fotó sarkait. Ha színes sarkokat választunk, akkor dekorációs funkciója is lehet.

Hátránya: nem a legkönnyebb módja a ragasztásnak. Viszont ha ráérzel a technikájára, akkor könnyedén ragaszthatod így a fotókat. Tipp: helyezd rá a sarkokat a kép négy szélére és úgy ragaszd be az oldalra.

 

3. Kétoldali ragasztó

Ennél szolidabb módja nincs a fotók albumba helyezésének. 🙂 Konkrétan nem látszik a ragasztás. Maga a művelet is nagyon egyszerű. A fotó hátoldalán a négy sarkokhoz négy kis ragasztót rakunk, odanyomjuk a képet a kívánt helyre és már kész is vagyunk. Hát nem egyszerű?

babanapló kétoldali ragasztó használata

Előnye: könnyű használat, láthatatlan.

Hátránya: nincs.

 

Mi a helyzet a folyékony ragasztóval?

Szerintem felejtsd el! Azért nem soroltam fel a lehetőségek közé, mert abszolút nem ajánlom, hogy folyékony ragasztóval ragasszátok be a fotókat. Egyrészt speciális fotóragasztót kell vásárolni, ami megtartja a fotót a papíron. De nem is ezzel van a legnagyobb gond, hanem azzal, hogy folyékony ragasztóval nehéz maszatolás nélkül ragasztani. Ha véletlenül kifolyik a ragasztó a kép mögül, akkor pedig összeragasztjuk vele a lapokat.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is!

Pin It on Pinterest